Malum Türkiye günlerdir Gezi Parkı eylemlerini konuşuyor. İş, sanat, siyaset ve hatta cemiyet hayatından tanıdığımız birçok tanıdık ünlü isim bir şekilde Gezi Parkı direnişine müdahil oldu.




Taksim’de bulunan iş yerimizin bir adım ötesinde gerçekleştirilen direnişe kayıtsız kalmamız mümkün değildi tabii ki, herkesin içinde yer alan ‘Aktivist’ kimlik bir şekilde dışa vuruyor. HT MAGAZİN sayfalarında bir haftadır sanat ve TV dünyasının ünlü isimlerinin ‘Gezi Parkı’ ile ilgili gerçekleştirdikleri söylemleri fotoğraflarla birlikte ayrıntılarıyla okuyucularımızla paylaşıyoruz.




Gezi direnişinde pek alışık olmadığımız hatta görmeyi bile tahmin etmediğimiz isimler çıktı karşımıza bunların en başında sosyetenin en gözde, genç isimleri arasında yer alan Derin Mermerci geliyordu. Derin Hanım, ilk gün Twitter üzerinden yaptığı ''Çocukluğumu geçirdiğim parkın yok olmasına göz yumamam'' sözleriyle direnişe destek verdiğini açıkladı ve eylemlere katıldı. Gaz yedi, itildi, kakıldı ama ben de bu olayların içinde olduğum için gururluyum'' dedi.




Yine eyleme destek verenler arasında Ceylan Çapa, annesi Şebnem Çapa ve Celal Çapa da gezi direnişinde objektiflerimize yansıdı. Genç sosyetik Alpin Şahin sosyal medyadan direnişe destek verirken, Fatoş Sarıgül, Serap Tibuk ve Sedef Orman hem sosyal medyadan hem de Gezi Parkı'na giderek direnişe katıldılar.




Cem Boyner ve kızları 'Çapulcuyuz' dövizleriyle Gezi Parkı'ndaydılar.




Artık yaşanan gerginliklerin sona erdiği ve bir festival alanına dönen Gezi Parkı'nda önümüzdeki günlerde de sosyeteden birçok “Çapulcu” görürsek hiç şaşırmamak lazım.





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR