Asrın felaketi diyebileceğimiz bir doğa olayı ile bir günde tüm hayatımız değişti...

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. 7.7 büyüklüğündeki ilk deprem Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7.7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te bir sarsıntı daha meydana geldi. Merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7.6 olarak kaydedildi.

AFAD tarafından yapılan son açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler ve Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 şiddetindeki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 44 bin 374'e yükseldi.

Ülke olarak çok zor zamanlardan geçiyoruz. Uluslararası yardımların yanı sıra ülkemizin önde gelen sanayicileri, iş dünyasından ünlü isimleri, magazin ve sanat dünyası, dört büyük takımın yöneticileri, futbolcular, taraftarlar, gönüllüler, sivil toplum kuruluşları yardım etmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Depremin ilk gününden bu yana AHBAP, AFAD ve daha birçok yardım kuruluşları enkaz altındaki canlarımızı kurtarmak, depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için canla başla çalışıyor.

Biz de Cumartesi ve Pazar Sürprizi olarak hafta sonu SHOW TV ekranlarında çok önemli bir yayına imza attık. Depremden etkilenen illerdeki yardım çalışmalarını, depremzedeler için tek yürek olan magazin ve sanat dünyasının ünlü isimlerini ekrana taşıdık. Bizim için çok anlamlı ve bir o kadar da zor bir yayındı.

Vatandaşlarımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, hayatta kalanların yarım kalan umutlarını tekrar yeşertmek bundan sonraki çabamız... Magazin ve sanat dünyasından ünlü isimlerin de tek isteği bu aslına bakarsanız...

İş dünyasından ünlü isimler de depremzedeler için seferber oldu... HT Kulüp farkıyla bölgeye yapılan yardımlardan anbean haberiniz oldu. Ferit Şahenk, Cem Boyner, Nezih Barut, Levent Kızıl, Demir Sabancı ve daha birçok iş insanı depremden etkilenen illere erzak, ilaç, gıda, su gibi hayati ihtiyaçları tırlarla gönderdiler.

Depremzedeler için canla başla çalışan AFAD ve Ahbap ekiplerine, ekipmanını alarak bölgeye gelen gönüllülere, madencilerimize, emeği geçen herkese teşekkürler. Yaralarımızı hep birlikte saracağız, acılarımızı birlikte unutacağız.

Unutmayın, biz birlikte güzeliz ve güçlüyüz.

Bu felaketin de üstesinden hep birlikte geleceğiz...


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR