İstanbul'u bir sanat şehrine dönüştürmeyi amaçlayan muhteşem projeler bir bir gerçekleştiriliyor.

Ülkemizi uluslararası sanat arenasında parlatmak adına birbirinden değerli projeler hayata geçiriliyor. İstanbullu sanatseverlerin merakla beklediği Atatürk Kültür Merkezi, Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünde muhteşem bir törenle hizmete açıldı. Temeli 10 Şubat 2019’da atılan AKM, ilk yapının mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu’nun oğlu Murat Tabanlıoğlu’nun imzasını taşıyor. Yeni Atatürk Kültür Merkezi’nde eski binanın silueti ve önemli karakteristik özellikleri korundu.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda devlet büyüğümüzün hazır bulunduğu açılış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un konuşmalarıyla başladı.

Yeni AKM’nin açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi Emine Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve bakanlarla birlikte kesti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler törenin ardından AKM’yi gezdi.

AKM'nin açılışıyla birlikte Beyoğlu Kültür Yolu Festivali de eş zamanlı olarak başladı. Festival, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere tarihlerini kesinleştirerek her yıl iki kez yapılarak, geleneksel hale getirilecek.

Taksim ve Beyoğlu, tam bir sanat merkezi oldu diyebilirim. Günlerce süren sergiler, sanat etkinlikleri, panellerle İstanbullular sanata doydu diyebiliriz.

AKM ile Galataport arasındaki özel yol, sanatseverlere tam bir şölen niteliğinde sergiler sunuyor.

Galataport’tan AKM’ye kadar 3.5 kilometreyi aşan bu yolda 45 özel sergi ve proje, binden fazla sanatçı, 75 konser, 45 atölye çalışması ve on sanatçı performansı 65 noktada 14 Kasım’a kadar halkla buluşacak.

Galataport’ta, Kültür Yolu Ara Güler Fotoğraf ve Monet ve Arkadaşları Dijital sergileri de sanat tutkunları için muhteşem iki ayrı sergi...

Yürürken sanatı iliklerinize kadar hissedeceğiniz, Beyoğlu ve Galata'nın tarih kokan sokaklarında sanatın her çeşitini göreceğiniz bu çok özel sergiler, Kasım sonuna kadar sizlerle olacak.

Taksim ve Beyoğlu'nda tarihi bir yolculuğa çıkarak sanatla dolu bir gün geçirmek için sizleri Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ni gezmeye davet ediyorum.

Her sergide ayrı bir anlam bulacağınız, İstanbul'un güzelliklerine farklı bir açıdan bakacağınız ve sanatın her dalını deneyimleyebileceğiniz bu çok anlamlı sanat etkinlikleri geleneksel hale gelecek.

Artık her ilkbahar ve sonbaharda Beyoğlu'nda sanat konuşulacak...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR