Malumunuz sosyal hayat olarak sosyetenin en yoğun olduğu günler, haftalar yaşıyoruz. Bir güne açılış, etkinlik, sanat daveti, müzayede ve koleksiyon tanıtımı gibi birçok sosyal aktivite sığdırarak 24 saati dolu dolu yaşayan bir kesim var.

Hatta bazen öyle anlar oluyor ki, bir kişiyi bir günde dört-beş farklı davette görmeniz mümkün. Bu hafta için bahsedeceğim iki önemli davet var. Biri şu saatlerde gerçekleşen ve yarın da sürecek olan Tohum Otizm Vakfı’nın Yılbaşı Alışveriş Şenliği...

Tohum Otizm Vakfı’nın otizmli çocuklar yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, tanıtmak, farkındalık ve kaynak yaratmak amacıyla gelenekselleşen Yılbaşı Alışveriş Şenliği’nde bu sene de ziyaretçileri yine birbirinden özel sürprizler bekliyor. İsteyen herkesin giriş ücretini ödeyerek ziyaret edebileceği Yılbaşı Alışveriş Şenliği’nde ziyaretçiler, yılbaşı öncesi sevdikleri için hediyeler alırken aynı zamanda otizmli çocukları da sevindirecekler ve onların eğitimine de katkıda bulunmuş olacaklar.

Sosyeteden ünlü isimlerin de akın ettiği kermeste, aslında her şey Otizmli çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak. Yılbaşı alışverişi de bunun tuzu biberi oluyor diyebiliriz.

Duyarlı her Türk vatandaşının bu gibi sosyal sorumluluk projelerini desteklemesi gerekiyor. Kapı girişlerinden elde edilen gelir, direkt derneğe bağışlanacak. Bu bile derneğin yılbaşı kermesine gitmek için yeterli bir sebep. Sosyeteden ünlü isimler, kermese bizzat katılacakları gibi kermesin daha çok kişiye ulaşmasını sağlamak için sosyal medya hesaplarından da Tohum Otizm Vakfı’nın Yılbaşı Alışveriş Şenliği'ni duyurma çabasındalar.

Umarım bu hayırlı kermes, bol müşterili, bol kazançlı, bol keyifli geçer...

Gelelim İstanbul Modern'in çatısı altındaki gençlere kaynak sağlamak için bu cumartesi akşamı düzenlenecek olan Gala Modern'in gecesine...

Sunuculuğunu her yıl olduğu gibi bu yıl da Rana Erkan Tabanca'nın gönüllü olarak yapacağı gecede, müzenin eğitim projelerine kaynak sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal Bitargil yönetimindeki müzayedeyle destek yarışı gerçekleştirilecek.

Gecenin ev sahipliğini İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı üstlenecek.

Sosyetenin büyük ilgi göstereceği destek yarışı bu haftanın öne çıkan sanat davetlerinden.

Dedim ya bu hafta sosyete ve iş dünyasının ünlü isimleri çok yoğun olacak.

Ya sizin haftanız nasıl geçecek? Nasıl geçerse geçsin, bir yerlerde birilerine yardım eliniz uzanıyorsa içiniz rahat demektir...

İyi haftalar...





İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR