Geçen hafta çoook uzun süredir görmediğim Burcu Güneş'in küçük bir topluluğun katıldığı doğum günü partisindeydim. Annesi, en yakın arkadaşları ve Fuat Güner'in katıldığı doğum günü partisi tam da Burcu Güneş gibiydi.

Sade, net, abartısız.

Ki son zamanlarda çoğunluk doğum günü, düğün, nişan, kına gibi aktivitelerini sosyal medya için yaptığı için bu mini doğum günü bana aşırı güzel ve keyifle geldi. Çünkü gerçekti. Tabii bol bol fotoğraf çekildi sosyal medya için fakat en azından da bol da sohbet edildi.

Burcu'yu yıllardır tanıyan, takip eden biri olarak şunu çok açık ve net söyleyebilirim ki hiçbir şeyi abartmadan gayet net ve gerçek yaklaşır olaylara.

Olduğu gibidir. Hatta biraz fazla gerçekçi olduğunu bile söyleyebilirim Burcu'nun.. Hiç öyle popüler olayım, herkes beni konuşsun, günlerce magazin gündemini süsleyeyim diye sansasyonlara katılmaz. Polemiklere girmez. Ama lafını da esirgemez.

Tarzı, tavrı çok nettir ve bellidir.

Burcu 10-12 kişinin katıldığı doğum gününe fuşya renkli güzel bir elbise giymişti. Soyadı gibi güneş şeklinde bir pastası vardı. Ve bol bol sohbet edildi, yeni jenerasyon konuşuldu.

Özlemişim böyle sade ve güzel doğum günü partilerini. Çok iyi geldiği diyebilirim. Size de tavsiye ederim. Etrafınızdan böyle davetler alırsanız koşun.

Çalışan, üreten kadınları severim

Burcu Güneş'in doğum gününde son yıllarda adından sıkça söz ettiren modacı Pınar Kerimoğlu ve eşi de vardı. Burcu'da sahne kostümlerinde Pınar'ın kreasyonlarından giymeye başlamış. Pınar, "Esin sen beni hiç yazmadım. Benim tarzımı beğenmiyor musun?" dedi. Tarzı bana göre çok hareketli ve renkli. Ama ben Pınar'ın çalışkanlığını ve azmini seviyorum. Çünkü Pınar, pandemi döneminde eve kurduğu mini atölye ile başlamış yola. Düşünün kısa süre içinde geldiği noktayı. İki sene gibi kısa bir sürede "Ünlüleri giydiren kadın" olarak adından söz ettiriyor. Bülent Ersoy, Seda Sayan, Ceylan, Ebru Yaşar, Selen Görgüzel derken birçok ünlü Pınar Kerimoğlu tasarımlarını giyiyor. Çalışan, üreten, boş durmayan kadınları her zaman ayakta alkışlarım. Pınar da alkışı hak eden kadınlardan. Bu arada Dubai'de de bir mağaza açmış. Antalya'da da bir defile yaptı bu kısa sürede. İki senede bunları yaptıysa önümüzdeki yıllarda yapabileceklerini düşünemiyorum. Ve merakla bekliyorum. Senin annen, baban var başkasına, kime ne!!! Bakın, başlıkta gördüğünüz sözü ben değil, hiç tanımadığım bir erkek söylüyor.Önceki gün, yan masamda oturan bir kız, "Ben Almanya'dan buraya tek başıma tatile geldim. Bayan arkadaşlarım (Bayan değil. Kadııın hanımlar kadın) bana söylemediklerini bırakmadı" diye anlatıyor. Yanında olan erkek, "Kime ne. Senin annen, baban var başkasına kime ne! Sen kendini bilmiyor musun" diye konuşuyordu. Erkek, kıza destek olmaya çalışıp yüreklendirmeye çalışırken, yine kadınlar tarafından tüm özgüveni yerle bir olan hanım kızımız, "Baaayan arkadaşlarım" diye uzattığı konuşmasına devam etti. Ve yanındaki yine gurbetçi erkek konuşma boyunca moral verip desteklemeye çalıştı. Fakat hanım kızımız konuşmasına "Baaaayaan" diye devam ediyordu. Ah hanımlar aaahhh. Önce kendinize saygı duymayı öğrenin saygı o zaman size gelir emin olun. Ve "Kadına", "Bayan" demeyi bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR