"A lahmacun mu yiyorsun", "Asla lahmacun yiyemem", "Benim lahmacunum soğansız olsun", "Düşünebiliyor musun lahmacun yiyor" lafları tarih oldu. Artık sosyetiği, işadamı, zengini, fakiri herkes lahmacuna hayran olduğunu itiraf etti. Saklamadan, gizlemeden rahatça yeniyor lahmacun. Ben de bir lahmacun âşığı olarak nerede iyisi yapılır bilirim. En iyisini babam yapıyor ama memlekette güzel lahmacun yerleri de var. Ancak Bodrum Maçakızı'na gidip 60 TL'ye yemem, yiyene şaşarım. Oha derim hatta. Tam da bu sebepten Bodrum'da lahmacun borsasındaki son duruma bakalım istedim. Malum tatil sezonu açıldı, beach'lerin vazgeçilmez yiyeceği lahmacun yine başrolde. Hatta tüm beach'lerin kraliçesi konumunda.




Mufla Plaj'ta 28 TL




Geçen yıl Ergun Yıldız önderliğinde Yalıkavak'ta açılan Mufla ailesine bu sene Kudür'de bir de beach eklendi. Geçen hafta gittim. Gayet şık ve güzel. Kendinizi evinizin denizine girerken hissettirecek kadar sıcak bir ortam. Lahmacun da fotoğrafta gördüğünüz şekilde iki adet geliyor ve fiyatı 28 TL.




X Beach'te 30 TL




Yalıkavak'taki X Beach, bu yaza localarıyla hızlı giriş yaptı. Malumunuz Demet Akalın locaları kapış kapış gidiyor. Bu yıl da adından söz ettirecek beach'ler arasında. Lahmacunu ise pizza büyüklüğünde ve 30 TL.




Lahmacunsuz mekânlar




Türkbükü Kuum Beach iki sene önce lahmacunu mönüden kaldırdı. Yurtdışından ithal Nikki Beach ve Blue Marlin'de de lahmacun yok. Mönüye hiç girmemiş. İki beach tavır koymuş ve "Biz yurtdışı kökenliyiz sizin lahmacununuzdan anlamayız" demişler. Pek de iyi etmişler. Bu lahmacun öyle herkesin anladığı bir şey değil zaten. Ustası yapacak. Bu arada tatili benim gibi İstanbul'da geçiriyorsanız Cihangir'deki Kardeşler'de 5 TL'ye yiyebileceğiniz lahmacun aklınızda olsun. Yeme de yanında yat.




İstanbul'da tatil




Sizi bilmem ben beş senedir bayramlarda İstanbul'da tatil yapanlardanım. Takip edenler bilir. İstanbul'da gitmedik yer bırakmıyorum. Bazı otellerin havuzları, İstanbul beach'leri, müzeler, saraylar, dostlar, arkadaşlar. Yani normalde mümkün olmayacak şekilde gün içinde Florya'dan Zekeriyaköy'e, oradan Etiler'e, Taksim'e ve hatta Tarabya'ya gidebiliyorum. Hızımı alamıyorum. Dolanıyorum. Gerçekten bunları bir gün içinde yaptığım oluyor. Her sene olduğu gibi bu sene de detayları yazacağım.




Bayramı huzur içinde geçirelim lütfen




İki gündür akın akın İstanbul'dan göç ediyor herkes. Neredeyse tamamen boşalacak. Bugün de yola çıkacaklar çok olur, aman dikkat. "Trafikte hızlı gideyim", "Bir an önce kendimi denize atayım" diye yaptığınız hatalar acılara neden olmasın. Lütfen dikkat. Öncelikle sağlık, huzur, kucaklaşma ve barış. Barış içinde geçsin bu bayramımız ve her günümüz. Ülkemiz çok güzel, kıymetli. Bizler güzel şeyleri hak ediyoruz. Küs olanlar bayramlarda barışsın lafı artık çok daha genişledi. Bombalar son bulsun, kavgalar olmasın. Allah hepimizi korusun. Güzel ve barış dolu bir bayram olsun inşallah. Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperim.




Turizm nasıl kurtulur




1-Terörün son bulması şart.




2-Gerçekten bu işten iyi anlayan, eğitimli elemanların olması şart.




3-Turizm bakanının memleketteki bir taş parçasını bile değerli kılan birçok yeri görmesi, gözlemlemesi şart.




4-Mekân sahiplerinin müşteriyi kazıklamaması şart.




5-Otelini, mekânını temiz tutup sokağı, denizi pisletmemek şart.




Siz uyurken




-Sokakta yürüyen bir kalabalık var, ‘Yollarda Bulurum Seni' şarkısını söylüyorlar hep bir ağızdan. Neşe içinde. Şarkı seçimine bakılırsa çok yaratıcı oldukları belli.




-Karaköy'de bir mekânda üç kişi siyaset tartışıyor. O gece ülkeyi kurtardılar. Gecenin sonunda "Bu işi bir kulüpte çözeriz, hadi eğlenmeye" diyerek kalktılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR