Yaz ayları geldiği zaman sosyetenin ünlü temsilcileri soluğu gözde tatil merkezlerinde alırlar. Tabii ki biz gazetecilerde onların peşinden gideriz...




Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bodrum ünlü isimlerin buluşma noktası. Onlarca gazeteci en iyi fotoğrafı, en iyi haberi yakalamak için gece gündüz demeden koşturuyorlar. HT KULÜP Ailesi olarak yayın hayatına başladığımız ilk günden bu yana doğru,ilkeli ve tarafsız haberciliğimizden ödün vermedik. Bunları neden mi söylüyorum. Hergün gazetelerin magazin sayfalarını okuyorsunuz, çoğu gazetede haberler, kişiler hatta noktası virgülüne kadar yazılanlar, yorumlar, hepsi aynı. Yani sanki bir merkezden yazılıyor ve servis ediliyor.




HT Kulüp’ün Bodrum’da görevli muhabiri Hakan Yağcı ve kameraman Atakan Makar bu yılda 2012 yazının en iyi haberlerine imza atarak rakieplerine açık ara fark attılar. Hepiniz okudunuz, iki arkadaşımızın onlarca rakibini ekarte ederek Caroline Koç’un anne - kız tatili, Sarigül Ailesi'nin teknede çekilmiş bikinili fotoğrafları ve Özilhan Ailesi'nin ilk kez bir arada görüntülendiği özel haberleriyle gündeme damga vurdular. Şimdi hepsini yazamayacağım ancak sizin ilgi ile sayfalarımızda okuduğunuz bir çok ayrıntılı haberin altında arkadaşlarımızın imzası var.




Bitmedi Türkan Sbancı’nın talihsiz bir şekilde kaza geçirerek boğulma tehlikesi atlatması, Suudi Prensi'nin Maça Kızı Restaurant’ta kalp krizi geçirmesi detaylarıyla sadece HT Kulüp ve HT Magazin sayfalarında yer aldı.




Tabii ki diğer medya temsilcisi arkadaşlarımız da pek çok haber yaptılar ancak her yıl hafızalara kazınan, çok konuşulan ve gündem değiştiren 2 ya da 3 haber olur. İşte 2012 yaz aylarına damgasını vuran bu haberleri yine HT KULÜP yaptı. Bu özel haberleri önce internet portalımızda, aynı gün kardeş yayın organımız HT gazete magazin sayfalarında, HT Kulüp logosu altında okuyucularımızla paylaştık. Bu özel haberlerimizi kaynak göstererek kullanan medyadaki diğer arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum emeğe saygı gösterdikleri için.




Gazetecilik zor iştir hele Bodrum gibi büyük bir tatil merkezinde onlarca beach, gece kulubü ve uçsuz bucaksız koyları dolaşarak haber peşinde koşmak çok zor. 12 yılllık muhabirlik tecrübem bana şunu gösteriyor iyi ve özel haber iyi yetiştirilmiş, yetenekli, habere tarafsız bakan çalışma arkadaşlarımız sayesinde ortaya çıkıyor. Ellerinize sağlık çocuklar...




Haber kutsal, yorum hürdür.




İyi haftalar...




rbalcioglu@bloomberght.com


twitter.com/resatbalcioglu







İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR