Bayramı sevinçle, mutlulukla yaşıyorduk taa ki 23 Temmuz sabahı o korkunç kaza haberini alana kadar... Canımız, ciğerimiz 20 yıllık dostumuz Abdullah Özmelek, ortağı Esen Yeşilırmak ile birlikte lanet bir trafik kazası sonucu hayata veda etmişti. Üstelik arabada bulunan Esen Yeşilırmak'ın küçük oğlu Mehmet Ali Açılmış da aramızdan ayrılmıştı.




Abdullah Ağabeyimi 20 yıl önce tanıdım, genç, zeki, hayat dolu... Mekan işletmeciliğine babasının yanında Nişantaşı’nda Cafe De Paris’te başlamıştı. Hemen hemen her gece uğrardık mekâna sohbet eder, selamlaşır, dertleşirdik... Turizm sektörü ve gece hayatındaki rekabet Cafe De Paris’i bir süreliğine de olsa geri plana itmişti.

5 yıl boyunca mekânı açmadı. Geçtiğimiz yıl yeniden Nişantaşı’nda Cafe De Paris’i açtı. Aradı ''Reşat gel efsaneyi geri getirdim'' dedi. Reşit Özet ile birlikte Abdullah abimizin yanına gittik çok güzel bir geceydi tıpkı 20 yıl öncesi gibi oturduk sohbet ettik. Eski günleri yad ederek iki kadeh içtik. Çok heyecanlıydı eski günler geri gelecek diyordu ama olmadı 3 ay gibi bir süreden sonra Cafe De Paris’i müşteri gelmiyor diye yine kapattı. Müşterilerin tercihi artık değişmişti. Apo hiç pes etmezdi etmedi de... Eşi öldükten sonra O Bar’ı kapatan Esen Yeşilırmak ile birlikte bu kez O Bar’ı yeniden hayata geçirdiler. Kuruçeşme’de caz severleri buluşturan O Bar’daki iş arkadaşlıkları zamanla özel arkadaşlığa dönüşmüştü. Abdullah Abim ve Esen Hanım yaz sonu evlilik hazırlığı yapıyorlardı... Olmadı trafik canavarı onları aldı götürdü bizden... Birlikte tatil yapacaklardı, Yunanistan’a gidiyorlardı ama bu kez sonsuzluğu gittiler...




Canım abim değerli dostum Abdullah Özmelek... Güzel insan seni hayatım boyunca unutmayacağım.. Biliyorum kimse seni unutamayacak, eğlencelerin, esprilerin, insanlarla olan o pozitif diyaloğun hiç unutulur mu? Esen Yeşilırmak ve biricik oğlu M.Ali Açılmış, bu hayattaki güzel birlikteliğiniz inşallah sonsuzluğa gittiğiniz diğer hayatınızda da sürer... Allah mekanınızı cennet eylesin... Nur içinde yatın..

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR