TUBA Ünsal eğlenceli hayat anlayışını işine yansıtıp yaşamın tadını çıkarmayı bilenlerden. Bu hareket bana ne kazanç sağlar diye düşünmeden önce işin eğlence yönünü tartıyor bence. Öyle ki fotoğraf sanatçısı Aytekin Yalçın ile ortaya çıkardıkları "Tu Es - Tu ba" isimli sergi tamamen bu eğlence anlayışının bir ürünü. Birlikte yaptıkları profesyonel çekimlerin ardından "Delirip sergilik bir şeyler çekelim" mantığıyla harekete geçerek moda ve sanat kapsamında bir sergi oluşturdular. Fotoğrafları çeken Aytekin Yalçın, L'officiel, Harper's Bazaar, Marie Claire ve Adam in Town gibi moda dergilerine yenilik kokan moda çekimleri yapan üstün bir genç yetenek. Göksel'in en seksi kareleri ve Nazan Öncel, Mabel Matiz klipleri onun elinden çıkma. İstanbul'a geleli yaklaşık 2 sene olmasına rağmen adı büyükler liginde anılmaya başladı bile. Tuba ile ortaya çıkarttığı kareler günümüz moda ve sanat hikâyelerinin dışa vurumu sanki. Bu arada fotoğrafların sergilendiği Nişantaşı'ndaki Eye Connection mağazasını unutmamak lazım. Türk genç sanatçıları desteklemek amacıyla mağaza içinde sürekli prodüksiyonlar gösterilecekmiş.




Genç kalmaya geç kalmak




ARKADAŞ masalarının en önemli konusu yaş oldu artık. Bu yüzden yaşıtlarımla takılmayı hiç sevmiyorum. "Ah 33 oldum, vah 35 oldum" diye diye hem kendilerini hem beni yiyorlar. İçleri paslanmaya yaklaşırken bari kaportayı genç tutalım diyenler ise soluğu estetik cerrahlarda alıyor tabii. Ama geçen gün karşılaştığım Plastik Cerrah Dr. Esin Aksungur'dan öğrendiğime göre "Daha gencim, böyle idare ederim" diyorsanız yandınız. Öğrendiğime göre kliniklere gelenlerin yaş ortalaması oldukça düşmüş. Henüz gençken yaşlanmaya karşı gardını almak isteyenler kapısını sıklıkla çalıyormuş. Günümüzün gözde bakımı ise genetik bir testten geçiyor. Artık 30'lu yaşlarda genetik yapınızı öğrenmek mümkün hale geldiği için buna göre yaşamak gerekiyormuş. Bir kere yaptırmanız gereken genetik testi sonucunda cildinize zarar verecek ya da yıpranmasına neden olacak tüm etkenleri öğrenip beslenme şeklinizi, kullanmanız gereken besin takviyelerini, hatta kullanacağınız kremleri bile öğrenebiliyorsunuz. Aksungur, bunun bir nevi geleceğe yatırım olduğunu söyledi: "Amaç size özel bir tedavi yaratabilmek ve bunu bir ömür kullanıp cildinizin yaşlanmamasını sağlamak." Cilde hem içerden hem de dışarıdan destek vererek genç kalma fikri mantıklı geldi bana. Bir nevi cilt için kişisel koçluk programı. Cilt bakımındaki yeni çılgınlık bu olacak gibi.




Olan - Biten




- İSTANBUL'74, çağdaş sanatın en heyecan verici isimlerinden biri olan Robert Montgomery'nin Türkiye'deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının ışık enstalasyonlarından sulu boya çalışmalarına uzanan farklı tekniklerdeki işlerinin yer aldığı sergi, 18 Nisan'a kadar açık. Bodrum'daki Casa dell'Arte otelinin bahçesindeki eserine hayran olduğum sanatçının işleri karşısında kaybolmak çok güzel.




- UNTER, mart ayında İrlanda mutfağına sarmış ve mönüsüne Irish Gourmet Junk Food bölümü eklemiş. İrlanda pub kültüründe yer alan kokteyller ve atıştırmalıkların yer aldığı mönüde Esra Muslu ve Zeynep Moroğlu'nun ellerinden çıkma ‘fish finger', ‘shepherd's pie', ‘mini hamburger' ve ‘tavuk kanat' bulunuyor.




- MAMUT ART PROJECT, Küçükçiftlik Park'taki çadır alanında başladı. Akkök Holding'in 56 genç sanatçıyı geniş kitlelerle tanıştırdığı serginin arka alanı da tamamen grafitilere ayrılarak sanatın her haline yer verilmiş. İbrahim Resnelli'inin karakalem çalışmalarına ve Can Dağarslanı'nın "Kimlikler" adlı fotoğraf serisine bayıldığım sergideki işleri görmeniz için 29 Mart son gün.




- İNGİLİZ aristokrasisinin sofistike duruşunun yanı sıra günümüze ulaşan mitolojik hikâyelerin sembollerinin yer aldığı bir koleksiyon ile açılış yapan The House of Gallants mağazası Abdi İpekçi'de. Lüks ve iddialı erkek aksesuvarlar arayanlar için birçok farklı stilde koleksiyon mevcut.









İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR