Kimsenin aklına gelmezdi gece kuşlarının Emirgan'a uçacağı. Ama oldu. Emirgan eşittir La Boom ve şehrin en ünlü pizzacısı olarak anılır oldu. Aslında en iddialı olaylar bu 2 mekânda yaşanır oldu desek daha doğru olacak. Sahipleri bir. Yani Umut Evirgen. işletme de ortak. Algı da. Bu yüzden de kimi ararsanız, şehrin en popüler simaları orada. Çünkü kendilerini güvende hissediyorlar. Olan biten, giren çıkan çok dikkatli seçiliyor. La Boom sonrasında açılan Emirgan Pizza zaten eş dost ağırlamak için yapılan küçük bir yer. Ama şimdilerin en popüler yeri. Cuma akşamı La Boom Teras'ta oturuyorum. Ara ara işletmeci Ercan Gümüşkaya ile sohbet ediyor ve ağzından bir şeyler almaya çalışıyorum ama yok. Ne o bir şey anlatıyor ne de Çağatay Ulusoy izin veriyor. Çünkü her 5 dakikada bir Çağatay arıyor. Belli ki, gece gelecek o yüzden de bir şeyler soruyor, istiyor. Çağatay'ın aradığını da zar zor görebiliyorum. Çünkü Ercan telefonunu saklıyor aranan kişinin görünmemesi için. O kadar titiz çalışan bir ekip anlayacağınız. Açıldığında hiç ilgilenmediğim, yaklaşık 60 kişinin zor girebildiği ama gecenin ilerleyen saatlerinden sonra 100 kişinin içeride olduğu bu küçük pizza dükkânı ise dolabın ardında. Çağatay Ulusoy, Buse Terim eşi Mehmet Aslan, Muhteşem Yüzyıl şehzadeleri ve aslında kimi ararsanız orada. Saymakla bitmeyecek bir isim listesi var. Tüm dizi setleri de diyebiliriz. Bu mekânın kapısı şimdiye kadar çok göründü ama içerisi hiç görünmedi. İşte iç mekân bu kadar bir şey. Küçük bir o kadar. Ama herkes orada ve şehrin en iddialı öpüşmeleri, yakınlaşmaları, kaçamakları, aşkları bu küçük yerde olup bitiyor şimdilerde.




Patlıcanlı kokteyl


Ercan Gümüşkaya bana her 10 sene içinde yeni bir deneyim yaşatmaya devam ediyor. Ulus 29'da 12 sene çalıştıktan sonra şimdi La Boom'da olan Ercan yıllar yıllar önce şimdilerin meşhur pancarlı kokteylinin mimarıydı ve bana da zorla içirmeye beğendirmeye çalışıyordu. Ben "Olmaz tutmaz" dedikçe şimdi herkes pancarlı kokteyl içiyor görüyorum. Şimdi yeni icadı da patlıcanlı kokteyl. Ama ben buna bayıldım gerçekten harika. Bu arada bu kış en çok adaçaylı kokteyl içilecekmiş. Onu da deneyin derim.




Düğünlerde ünlü merakı


Şu meşhur Engin Altan Düzyatan ve Neslişah Alkoçlar çiftini evlendirdik şükürler olsun. Evlilik günü TT olarak da konuşulduğu gibi sosyal medyada paylaşılan düğün fotoğraflarıyla da düğüne gitmiş gibi olduk maşallah. Yani bence oradakiler de boşuna gitti öyle söyleyeyim. Evlerinde oturup akıllı telefonlarında bir güzel izlerlerdi düğünü. Neyse söyleyeceğim o değil, diyeceğim şey düğüne katılan ünlü isimlerin fotoğraf çektirirken gına geçirmeleri. Duyduğuma göre Çağatay Ulusoy ile Kenan İmirzalıoğlu nefes alamamış. Düğündeki herkes fotoğraf çektirmek için sıraya girmiş adeta. Hatta bir ara gelin Neslişah kızları kollarından çekip "Yeter" diye isyan etmiş falan. Ne tuhaftır ki özellikle ünlü isimlerin düğünlerinde böyle bir şey olması. Bana garip geliyor kim ne derse desin. Yahu sizin oğlunuz, gelininiz zaten ünlü. Yani bunlara alışık olmanız gerekmiyor mu?




Haberiniz ola


-Tabii ki haberiniz var ve biletlerde günler öncesinden tükendi ama bu çarşamba Tarkan konserleri başlıyor Harbiye Açıkhava'da. Bana günlerce bilet soran arkadaşlarıma üzülerek "Kalmamış" desem de ben perşembe günü izleyeceğim inşallah. Detayları köşede anlatırım.


-Kitabın çok az okunduğu ülkemizde zaman zaman, ara ara kitap tavsiye ediyorum belki birkaç kişiye ulaşırım diye. İtiraf etmem gerekirse ben de eskisi gibi çok okuyamasam da elimden geldiği kadar boşluğu dolduruyorum. Kendime ve arkadaşlarıma sayısız kitaplar hediye alıyorum. Şimdi de oyun yazarı Ahmet Sami'nin "Masturi Kabare"nı okuyorum. Kitap gece dünyasına çok aşina. Ailesinden gizli şehrin en popüler eğlence kulübü Sazlı Melaike'de dansçı olarak çalışan Yedikuleli genç Aziz'in hikâyesi. Okurken kendinizi kitabın içinde bulacaksınız. Hatta bir köşede oturmuş olanları izliyor bulacaksınız. Güzel ve akıcı bir dille yazılmış. Haberiniz ola.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR