Uzun süredir ekranlarda yoktu Mehmet Ali Erbil. Şimdi “Eyvah Düşüyorum” ile yeniden ekranlarda. Hatta başlayacağı haberini de ilk bu köşeden ben vermiştim ve ilk günden bu yana programa denk geldikçe keyifle izliyorum. Bayramda da tam bir eğlence oldu Mehmet Ali’nin programı. Esprileri, kıvrak zekâsı, sunumu bir başka. Ve herkes de “Mehmet Ali’yi izledin mi? Adam başka ya. Acayip eğlendiriyor” diyor. Ne yapıyor ne ediyor sizi güldürmeyi başarıyor. Ve programı izlettiriyor. Çok başarılı erkek sunucularımız var ama ben hâlâ Mehmet Ali’nin üzerine şovmen-sunucu göremiyorum.




Türkiye’de kadın olmak

"İffet çok önemli", "Hamile kadın sokağa çıkamaz","Kadın kahkaha atamaz" gibi hatta daha fazla cümleler var son yıllarda kurulan. Şöyle durup düşündüğüm zaman kendimi eve kapatmak, hatta sokağa adım bile atmak istemiyorum. Bir kadın olarak ben utanıyorum bunları duyduğum zaman. Türkiye’de kadın olmak bu kadar zor ve güvensizken neden sürekli bizim yaptıklarımız konuşuluyor. Söylenecek çok söz var, kurulacak çok cümle var. Bunları kurmak dahi istemediğim gibi kahkaha atmaya da inanın gücümüz yok. Haberleri izlerken bırakın kahkaha atmayı, tebessüm etmeye utanıyor insan yaşananları görünce. Anlayacağınız kadın olmaktan değil insan olmaktan utanıyorsunuz.




Rüzgâr’ın çektikleri

Rüzgar Erkoçlar hayatının en zor kararını verdi ve cinsiyetini değiştirdi. Ama maşallah biz o zor dönemi geçiren Rüzgâr’a bir huzur vermedik. Rüzgâr yaşadıklarını anlatmış. Üstüne üstlük askerliğe çağrıldığından da bahsetmiş. Daha ne desin. Psikolojisini, durumunu, düşüncesini, hayata bakış açısını bilemiyorum ama gözlerindeki, yaşam enerjisini görünce içim açılıyor. Vallahibravo. Bu kadar çektiklerinden sonra hâlâ dimdik durabilmesi ve bu olaylarla yüzleşebilmesi harika.




Hanımlar ve beyler

- Hanımlar boyunuz kısaysa lütfen o dizlerinize kadar uzanmış yırtık, pırtık çizmeleri giymeyin. Hani şu gladyatör olanlardan. Hayır 2 sene önce modaydı hangi ara çıktı yine anlamış değilim. Beyler lütfen bacaklarınızı tıraş etmeyin. Gerçekten hiç güzel gözükmüyor. Diken diken plajlarda dolaşmaktan nasıl keyif alıyorsunuz bilmiyorum ama hiç gerek yok.

- Hanımlar hanımlar şu saçlarınıza taktığınız papatya taçlardan ne zaman vazgeçeceksiniz. Hayır bu hafta İstiklal Caddesi’nde yaşları bir hayli ilerlemiş hanımlarda o kadar çok gördüm ki, anlatamam. O taçları benim 4 yaşındaki yeğenim bile takmıyor artık.

- Beyler beyler lütfen üzerinize giydiğiniz atleti kotunuzun içine sokuşturmayın. Bir de kocaman tokalı kemer takıyorsunuz ya aman aman.

- Hanımlar tamam her moda olan şey illa kullanılacak diye bir şey yok. Kocaman göbeğiniz var ama göbeği açıkta bırakan arkası uzun olan bluzlardan da giymeseniz. Yağlanmış kocaman göbeğe olmuyor işte. Hani göz zevki... Hiç evden sokağa çıkarken aynaya bakmıyo musunuz acaba?




Tatile devam ediyorsanız tavsiyeler

Bugün bayramın son günü. Ama benim de tanıdığım birçok kişi yıllık izinlerinden katarak tatillerini uzatıyor pazar gününe kadar. Eğer tatildeyseniz ve uzatıyorsanız size aklımda kalan küçük bir kaç tavsiyeyi sunmak isterim.

- Selanik köftesi köfterez son zamanlarda yediğim en güzel şeydi. Geçtiğimiz hafta Alaçatı’da Figen Erbaş yaptı Selanik köftesi köfterezi. Figen Hanım aslında iyi bir işkadını. Ama şimdilerde Alaçatı’da Viento Hotel’in sahibi ve mutfağa da çoğu zaman kendisi geçiyor. Yılda 30 bin ton demir 110 bin çimento satan tuttuğunu koparan bir işkadınıyken otelcilik sektörüne yönelen Figen Hanım bu konuda da kendinden çok söz ettirecek gibi geldi bana. Ama bu köfteyi daha sık yapmalı tabii. Eğer tatilde hâlâ oralardaysanız gidin ve 150 yıllık bir konakta bu köfteyi yiyin derim.

- Bodrum’daysanız Ali Sayar’ın sahibi olduğu 5 Oda’da kesinlikle kahvaltı etmelisiniz. Gerçekten


kahvaltısına diyecek yok. Kahvaltı önünüze geldiği zaman “Aman ne rejimi” diyeceğiniz türden. Kesinlikle tavsiye ederim.

- Eğer Alaçatı’daysanız ve değişik bir yerde değişik bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Su’dan Hayat’ın kahvaltısı deneyin derim. İnsanı baştan çıkaran bir kahvaltı gelecek önünüze. Yani gerçekten yapılan her şey enteresan, çok lezzetli. Özellikle de avakadolu yumurtasını tatmalısınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR