HANİ bizim insanlarımız evlenmek için Roma'ya Âşıklar Çeşmesi'ne, âşıklar şehri Paris'e gidiyorlar ya, işte yabancılar da bizim memlekete evlenmeye geliyorlar haberimiz yok. Geçen hafta Alaçatı'da İtalyanların davullu zurnalı düğünü herkesin dilinde. Damat İtalyan, gelin Beyrutlu. Geçen sene Alaçatı'da tatil için geldikleri sırada tanışmışlar. Asma Yaprağı'nın sahibi Ayşenur Mıhçı'dan yardım istemişler. Ve işte başlamış muhteşem düğün organizasyonu. Düğün yemeği Asma Yaprağı'nda olmuş. beach için özel kimsenin gitmediği hani şu meşhur yerlerden olmayan Delikli Koy tercih edilmiş ve organizasyon şirketi harika bir mekân yaratmışlar. Ve çift arkadaşlarıyla birlikte davullarla, zurnalarla Hacı Memiş sokaklarında tur atmışlar. Daha ne olsun. Harika bir evlenme mekânı Alaçatı. Onlarda bunu keşfetmiş olacaklar ki üç gün, üç gece harika zaman geçirmişler. Şimdi kiminle konuşsam bu muhteşem İtalyan düğününü anlatıyor. İkilinin mutluluğunu, güzelliğini.




Son zamanlarda herkesin dilinde




-UÇAKLAR full dolu ama nerede bu insanlar. Neden hiç kimse dışarıya çıkmıyor. Mekânlar çok da kalabalık değil.


-İnsanlar teknelerinden inmiyor, evlerinden çıkmıyorlar.


-Herkes korkuyor, toplu taşıma araçlarına binmiyorlar.


-Aman pek bir yerlerde dolaşmayın. Başınıza her şey gelebilir.


-Son zamanlarda Alaçatı'ya sadece İstanbul ve Ankara'dan insanlar geliyordu. Şimdi Türkiye'nin yerinden geliyorlar. Hatta gelenler "Nesi var burasının merak ettik geldik. Ama bir denizi bile yok" diyorlar.




Diva 12 yaşında

BAŞARILI kadınları seviyorum. Tuttuğunu koparan kadınlara hele daha çok ölüyorum. Benim için Diva Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Pakize Sükan o kadınlardan. İzmir'de 12 yıldır bir dergi çıkarıyor ve bunu da başarıyla gerçekleştiriyor. Onun yaptığı etkinlikler, yardım projeleri derken Diva etkinlikleri hiç durmuyor maşallah. Geçen akşam da yine birçok kişiyi doğum günü kutlaması için Alaçatı'da topladı. Önce La Capria Suite'de muhteşem bir akşam yemeği, bir gün sonra da Fly Beach'te muhteşem bir gece düzenledi. Daha ne olsun. İstanbul'dan da birçok kişi sırf Pakize Sükan ve Diva ekibi için düştü yollara. Gecede Danna Aleese çıktı sahneye. Bayılıyorum bu kızın enerjisine. Onun sahneye çıktığı gecede eğlenmeme şansınız yok. Yerinizde duramıyorsunuz.




Altay'ın sahnesi




CUMARTESİ akşamı İzmir Arena'da bir düğünde bir kez daha denk geldim Altay'a. Dinlemeye, izlemeye doyamıyorum. Gece hayatının olmazsa olmazı, önemli taşlarından biri Altay. Müdavimi bol, izlemeye gideni çoktur. Ben Altay'ı ilk kez düğünde izledim. Daha önce defalarca gece kulübünde izlemiştim ama düğünde ilk kez izledim. Ve enerjisine, insanları eğlendirmesine inanamadım. Bin kişilik bir düğünden bahsediyorum. Hemen hemen hepsi ayaktaydı ve göbek atıyordu. Bu da Altay'ın başarısı. Tabii düğün sahiplerinin enerjisinin de etkisi büyük ama Altay da gerçekten sahne konusunda oldukça başarılı. Çeşme'deki Cece deyince de akıllara her zaman ilk Altay gelir. Buralarda olup onu izlemeden olmaz. Aklınızda olsun derim.




Viento'da müzikli geceler




ALAÇATI denince akıllara gelen bir yer de Viento Alaçatı'dır. Sahibi kadın onun farkı sanırım. Tertemiz, mis gibi. Yemekleri, kahvaltısı on numara. Figen Erbaş bu yaz güzel bir etkinliği de başlatmış. Bahçesinde Greek geceleri başlattı. Bu hafta ilki yapıldı. Cuma-cumartesi bundan böyle güzel geceler olacak o bahçede. Ağustos sıcağında pek güzel gelir haberiniz ola.




Mamma Mia




ALAÇATI'NIN diğer önemli otellerinden La Capria Suite'de de bu sene harika pizzalar yapılıyor. Mamma Mia pizzaları tadın hatta tatmadan dönmeyin derim. Rejimi de unutun. Acısı da, kıvamı da yerinde. Biliyorum bol yemekten söz ettim ama tatil demek az biraz da yemek demektir. Öyle değil mi? Kışın bol bol diyet yaparız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR