Fenerbahçe Kulübü efsanevi eski başkanlarından Ali Şen'in gelini Begüm Şen cemiyet hayatının güzel ve şık hanımları arasında yer alır. Aslen İzmirli olan ve iki çocuk annesi olmasına rağmen düzgün fiziğiyle dikkat çeken Begüm Şen İstinyePark Beymen'de HT Kulüp Yazı işleri Müdürümüz Reşit Özet'in sorularını yanıtladı. İşte Begüm Şen'in bilinmeyenleri...




Röportaj: Reşit ÖZET


Fotoğraflar: Gürkan KURT






Begüm Hanım aslen İzmirli olduğunuzu biliyoruz. Biraz eskiye gidelim ve çocukluk yıllarınızdan bugüne kendinizi kısaca anlatır mısınız?




Ben İzmir'in en köklü en geniş ailelerinde biri olan Tanık Ailesi'nin bir ferdiyim. Ailemiz o kadar kalabalıktır ki her bayramda aile fertleri birbirlerini görmek ve bayramlaşmak için İzmir fuar alanında özel bir mekanda aile büyükleri tarafından toplantı tertip edilmektedir. Bilkent Üniversitesi Turizm bölümüne başlamadan bir yıl Amerika'da okudum. Daha sonra babam İzmir mİlletvekili olarak parlementoda bulunduğu yıllarda ben de Ankara'da üniversiteye devam ettİm. O dönemlerde ailem sayesinde Türk siyasi hayatına çok büyük hizmetleri dokunan bir çok devlet adamını tanıma fırsatı buldum. Okul yıllarımda maalesef çok acı bir trafik kazasi geçirdim ve 1 hafta yoğun bakım süresinden sonra 40 günlük tedavi süresince hastanede yattım. Bu hayata yeni başlama dönemimdi ve eskisinden daha çok dört elle sımsıkı sarıldım onun için benim önceliğim her şeyden önce sağlık ve ailem. Sonrasında kısa sürelerde turizm acentası ve reklam ajansında çalışma staj imkanım oldu çok genc yaşta da evlendim .




Fenerbahçe Kulübü Eski Başkanı Ali Şen'in gelinisiniz. Ali Şen'in gelini olmak nasıl bir duygu?

Fenerbahçe Spor Kulübü efsane başkanı sevgili Ali ve Bente Şen 'nin gelinleri olarak ve çok sevdiğim evlatlarımın babası Adnan Şen'in eşi olarak Şen Ailesi'nin soyadını almış olmak benim için mutlu bir aile yuvasının ilk temellerini atmanın muhteşem ve onurlu başlangıcı olmuştur.




Geçtiğimiz yıllarda iş hayatına atıldınız. Bu fikir nasıl oluştu?

Çocuklarımızı belli bir eğitim seviyesine getirmiş olduğumuz için, özel yaşantımda iş hayatını dışında kalmak istemedim. Ben cok hareketli ve aktif bir insanım. Çalışmak bana enerji verir diye düşündüm.







İşinizle ilgili yeni projeleriniz var mı?

Şimdilik böyle bir projem yok ama ilerde olursa bunu da siz dostlarımla da paylaşırım.




Sizinde çocukken hayalini kurduğunuz bir meslek var mıydı?




Çocukluk ve gençlik yıllarımı çok güzel yaşama fırsatı bulduğum için herhangi bir meslek hayali kurmayı pek düşünemedim.




Sizin adınızı sosyal sorumluluk projelerinden çok sık duyuyoruz. Özellikle 12 kişiden oluşan arkadaşlarınızla yaptığınız çalışmalar ön plana çıkıyor. Bu çalışmaların işleyişi nasıl oluyor?




Sosyal sorumluluk projelerinde yaptığımız çalışmalar herhangi bir arkadaşımızın adıyla değil , sosyal sorumluluk duyguları her biri en üst düzeyde olan duygularıyla heyecanlarını yaşam tarzı olarak benimsemiş, kalpleri bu sevgi ve coşku ile dolu sevgili ve çok degerli arkadaşlarımla yapılmaktadır.




Sizce ülkemizde sosyal sorumluk alanında en büyük açık nedir? Nelere daha çok ağırlık verilmeli?

Son aylarda ülkemizi yasa boğan Van ilimizde yaşanan deprem felaketinden sonra, toplumumuzun her kesiminin küçük veya büyük göstermiş oldukları sorumluluk duyguları takdire şayandır.




Sühacan ve Alp adında iki oğlunuz var. Nasıl bir ilişkiniz var çocuklarınızla?




Oğullarımın benimle olan ilişkiler en az kendileri arasındaki ilişkiler kadar samimi ve sevecendirler. Her sabah okula giderlerken onları kapıdan uğurlamak, arkalarından dua etmek bana doyumsuz duygusal bir haz vermektedir.



Annelik nasıl bir duygu? Anne olduktan sonra hayatınızda neler değişti?


Annelik duygusunu anlatmak ancak anneliği yaşamakla anlatılır. Sevgili annemin beni genç bir kız olduğum günlerde nasıl gözünden sakındığı, nasıl kapılarda beklediğini eve geldiğim zaman nasıl kucaklayıp, bağrına bastığını şimdi daha iyi anlıyorum. Hayatım artık kendimden çok eşime ve evlatlarıma aittir, bu mesuliyet bana mutluluk ve güç vermektedİr.




İşinizde ve sosyal sorumluluk projelerinde eşiniz Adnan Bey'in desteği nasıl oldu?




Hayatımın her evresinde eşim Adnan Şen'nin desteği olmadan hiç bir şey yapmadım bundan sonrada yapmam...




Mankenleri bile kıskandıracak düzgün fiziğinizle dikkat çekiyorsunuz. Formunuzu korumanın sırrı nedir?




Düzenli ve huzurlu bir yaşam, diyet ve her sabah koşu bantı üzerinde yarım saat koşmak. Bu işin olmazsa olmasıdır.




Davetlerde her zaman şık giyiminizle ön plana çıkıyorsunuz? Kendi giyim tarzınızı nasıl tanımlarsınız?




Giyim tarzımı önce kendim beğenir ve üzerime yakıştığına karar verirsem o kıyafeti giyerim ama her zaman özellikle davetlere gitmeden önce eşimin de görüşünü alırım.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR