Görme engelli çocukların eğitimi için çırpınan da var, ülkemizdeki tarihi eserleri restore ettirerek tarihimizi yaşatmaya çalışan da var... İşte size toplum yararına çalışan ve bu yolda maddi ve manevi her türlü özveride bulunan sosyetenin yardım melekleri...




Parıltı Derneği




Neşe Gönül'ün başkan yardımcılığını üstlendiği, Melisa Mutlu ve Monik İpekel'in yönetim kurulu üyesi olduğu Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, az gören ya da görme engelli çocukların eğitimi için çalışıyor. Dernek üyeleri, düzenledikleri yardım faaliyetleriyle miniklere parıltı oluyorlar.

Epos 7 Derneği




Kültürel emanetleri korumak, kültür sanat bilincinin geliştirilmesi amacıyla 7 iş kadını tarafından kurulan EPOS 7 Derneği, bu yıl kuruluşunun 3. yılını kutluyor. Başkanlığını Zafer Kozanoğlu, Başkan Yardımcılığını Arzu Sabancı ve Didem Çapa'nın üstlendiği Epos 7 Derneği, konferans ve söyleşilerle tarihe ışık tutuyor.




Mika-Der




Minik Kalplerle El Ele Derneği (Mika-Der) Başkanı Nesrin Ercan ve başkan yardımcıları Arzu Sabancı ve Arzu Çebi ve dernek üyeleri Mika-Der Sevgi Evleri'nin kurulmasında büyük çaba harcadı. Çocuk Esirgeme Kurum bünyesindeki çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarının yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışan dernek, organize ettiği yardım etkinlikleriyle topluma fayda sağlıyor.

Aralık Derneği




Bir nevi halk üniversitesi olan Aralık Derneği, Şirin Yalçın ve Elif Dürüst kardeşlerin girişimiyle kuruldu. Sanat tarihi, müzik, felsefe, edebiyat gibi birçok konuda seminerler düzenleyen dernek, bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile birçok çocuğu genci ve kadının eğitim ve öğrenimine katkı sağladı.

Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği




Toplumda ihtiyaç sahibi çocuklara, kadınlara ve yaşlılara maddi manevi destek vermeyi amaçlayan Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği, projelerine hız kesmeden devam ediyor. Monik İpekel başkanlığında, Fatoş Altınbaş Sarıgül, Sitare Akdilek, Revna Demirören, Demet Sabancı Çetindoğan, Ayşegül Toplusoy ve Prof. Dr. Selahattin Kuru tarafından kurulan derneğin en son projesi 'Engelsiz Yaşam Merkezi'nin inşaası için gerekli fonu yaratmak. Sosyete ve sanat dünyasından ünlü isimlerin derneğe bağışladıkları kişisel eşyaları, sosyal medya üzerinden derneğe bağışta bulunanlara hediye edilecek.




Başarım Sensin Derneği




Başarılı ama maddi anlamda fırsat eşitsizliği yaşayan öğrencilere eğitim hayatlarında destek vermek amacıyla kurulan Başarım Sensin Derneği, Şule Argüder Başkanlığında öğrencilere destek vermeye devam ediyor. Bağışcılarıyla üniversite öğrencilerine maddi destek sağlayan Başarım Sensin, yeni yılda yeni projelerle öğrencilere katkı sağlamaya devam edecek.

Açık Kapı Derneği




Berrin Yoleri, Burçak Sayılgan, Didem Kurdoğlu, Esra Civelek, Merve Gürsel, Nevbahar Koç, Serra Taşkent, Reyhan Şeyla Elvaşvili, Sevgi Toprak Tunga, Suzan Keleş, Suzan Yılmaz'ın aralarında olduğu dernek üyeleri, temel ve sosyal haklardan yoksun çocuklara yardım eli uzatıyor. 2006 yılında kurulan dernek, çocukların fiziksel, sosyal ve zihinsel problemlerini aşarak hayata adil bir başlangıç yapıp, geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor.

Tohum Otizm Vakfı




2003'te kurulan Tohum Otizm Vakfı, otizmli çocukların özel eğitimle topluma kazandırılmasına öncülük ediyor. Başkanlığını Mine Narin'in üstlendiği vakıf, düzenlediği yardım kermesleriyle adından söz ettiriyor. Aylin Tahincioğlu, Bilgün Dereli, Caroline Koç, Esra Dinçkök, Rezzan Benardete, Ümit Boyner'in de aralarında olduğu ünlü isimler vakıf yararına yapılan projelerde en ön sıralarda yer alıyor.




Bir Dilek Tut Derneği




3-18 yaş arası hayati tehlike taşıyan ve ölümcül hastalıklarla mücadele eden çocukların, bir kez de olsa dileklerini gerçekleştirebilmeyi amaçlayan Bir Dilek Tut Derneği, Carole Hakko başkanlığında çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. 2005 yılından kurulan dernek, Dr. Pınar Beard, Suzan Sabancı Dinçer, Leyla Alaton, Elvan Gökşahin, İldem Arabacıoğlu ve Ömer İsvan'dan oluşan yönetim kurulu ile faaliyetlerine devam ediyor.




ÇABA Derneği




Toplumun ihtiyaç duyulan her alanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetleri ile 2004 yılından bugüne pek çok projeye imza atan Çaba Derneği, konser, tiyatro, defile, kermes gibi etkinliklerin sonucunda Alp Şen Florya Çocuk Destek Merkezi'ni yeniledi. Özlem Zehebi başkanlığında, Ayşegül Dinçkök, Eda Kosif, Hezan Özbek'in üyesi olduğu dernek, 10. yılını Tarkan konseriyle kutladı.



Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)




Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek için 2022 yılında kurulan Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), hedef kitlesini 17-25 yaş arası gençler olarak belirlemiştir. Vakıf, maddi ihtiyaç sahibi ve akademik başarısı yüksek Toplum Gönüllüsü gençlere burs desteği sağlamaktadır.




Toçev Vakfı




Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı TOÇEV, okumak isteyen ancak ailesinin maddi yetersizliği nedeniyle okuyamayan ya da çalışmak zorunda kalan çocuklarımıza tüm eğitim hayatları boyunca maddi ve manevi destek veriyor. Ebru Uygun'un başkanlığındaki dernek, 9 Şubat'ta TİM Show Center'da 'Yıldız Sporcular, Yıldız Sanatçılar Aynı Sahnede' etkinliğiyle çocukların yarınları için çalışacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR