Şehir hayatından sıkılanların, sessizlik ve huzur isteyenlerin tercih ettiği muhteşem doğa manzarasına sahip olan Marmaris'in Selimiye Köyü son dönemde birçok ünlü ismi ağırlamaya başladı. Ege'nin serin sularına tekneleriyle açılan ve İstanbul'un stresinden uzakta tatil yapan ünlü isimler, yeni keşfettikleri Hidayet'in Yeri'ne uğramadan artık tatillerini sonlandırmıyorlar. Hidayet Deniz'in işletmeciliğini yaptığı mekânda oğullarından Onur mutfak işlerini organize ederken Uğur da dışarıda sıcak temasta müşteri ile ilgileniyor. Müşterilerl eyakından ilgilenen 28 yaşındaki genç işletmeci Uğur Deniz, sempatisi sayesinde gelen herkesin ilgi odağı oluyor. 20 çalışana sahip olan mekânda herkes birbiriyle akraba ve oldukça sıcak bir ortam var. Restoranda her şeyin taze kullanılmasına çok dikkat ediliyor.



Enfes lezzetler




Deniz ürünlerinin ön planda olduğu mekânda levrek, lagos, sinarit, fangiri, barbun balığı en çok tercih edilen balıklar. Atom, deniz börülcesi, börülce, közde patlıcan, haydari, şakşuka, yoğurtlu kızartma, mücver, balıkçı böreği, salata, kabak çiçeği dolması, ahtapot salatası, kalamar gibi 15 çeşit meze de var. Mezede ve salatada kullanılan her şey organik. Hidayet’in Yeri kullandıkları malzemeleri kendilerine ait bahçeden koparıp hazırlayarak müşterinin önüne sunuyor. 20 kişilik ekip her gün yaklaşık 150 kişiye hizmet ediyor. Gece 02.00 ya da 03.00’e kadar açık olan restorana misafirler saat 19.30’da gelmeye başlıyorlar. Yemek yiyen 2 kişinin ödediği ücret 150-200 lira arası. Konaklamak isteyenler için o imkån da var Hidayet’in Yeri’nde. Hemen restoranın arkasında 14 odalı şirin bir apart mevcut. 63 yaşındaki Hidayet Deniz, eşi Naile Hanım ve oğulları, müşterileri öyle sıcak karşılıyorlar ki bir kez gelen mekânın müdavimi oluyor.




Hidayet'in Yeri'nin müdavimlerinden




Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi Raif Dinçkök ile eşi Esra Dinçkök, yaz aylarını teknelerinde Ege’nin eşsiz koylarında geçiren isimlerden. Dinçkök çifti çocuklarıyla birlikte sık sık Hidayet’in Yeri’ne gidiyor. Raif-Esra Dinçkök, sıcacık bir karşılamayla birlikte yedikleri enfes lezzetlerden çok memnun kaldıklarını her fırsatta dile getiriyorlar.




Özgener çiftinin de gözdesi




Mutlaka gidilmesi gereken ve çok özel bir gün yaşayabileceğiniz Hidayet’in Yeri’nin bir diğer müdavimi ise Mahmut-Ayşe Özgener çifti. Mahmut Bey, eşi Ayşe Hanım’la birlikte bu özel restoranda Hidayet Bey’le bol bol sohbet edip oldukça keyifli vakit geçiriyorlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR